Wist u dat uw internet browser is verouderd?

Uw browser is verouderd en niet compatibel is met onze website. Een lijst van de meest populaire web browsers vindt u hieronder.

Klik op de icoontjes om naar de download pagina te gaan

Baby cavia’s geboren op de Roek

Gepubliceerd op: 25 januari 2023

Op de kinderboerderij van de Roek vind je veel verschillende dieren zoals: geiten, kippen, varkens, cavia’s en konijnen. In de knuffelhoek is het mogelijk om een konijn of cavia te aaien op schoot, erg schattig en leuk voor kinderen. Al is het nog vroeg, wij hadden het geluk dat er al een cavia zwanger was! Deze cavia is vorige week bevallen en heeft 4 kleinjes gekregen.

Een leuk weetje: een cavia is zo tussen de 59 en 73 dagen zwanger voordat zij bevalt en is gelijk na de geboorte van de baby’s alweer vruchtbaar. Het apart houden van het mannetje is dus goed om te voorkomen dat het vrouwtje snel weer zwanger raakt. Cavia’s kunnen per jaar ongeveer vier nestjes krijgen, ze krijgen per keer tussen de twee en vijf jongen.

We houden deze schattige diertjes nog apart om ze veilig te kunnen laten wennen aan de nieuwe wereld. De jonge cavia’s blijven voor nu nog even rustig bij de moeder en kunnen over enkele weken worden geaaid.

Moeder met baby cavia Jonge cavia's geboren op de Roek, zijn ze niet schattig?

 

Terug naar overzicht
Heeft u vragen of hulp nodig?