Coronavirus informatie

Beste mensen,

Wij kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt wat de coronavirus crisis voor De Roek betekent. Wij informeren u graag dat er op dit moment geen reden is binnen Nederland om vakanties te vermijden of af te gelasten. Al onze bungalows zijn geheel vrijstaand op ruime afstand van elkaar gelegen. Indien u dat niet wilt, hoeft u geen contact te hebben met andere mensen of de receptie. We zorgen dat de bungalows zoals altijd grondig schoon zijn gemaakt en daarbij geven we speciale aandacht aan handcontactpunten.

Om de veiligheid van onze medewerkers en gasten te waarborgen, passen wij ons product voortdurend aan op de maatregelen van het RIVM en de overheidsrichtlijnen in elk land. Elk land heeft zijn eigen richtlijnen en reisadviezen. Hieronder kunt u alles terug lezen over onze maatregelen, veel gestelde vragen, huishoudelijke maatregelen en reisadviezen.

Hieronder vindt u een overzicht van de maatregelen op de Roek Vakantiebungalows:

 

 • Zowel medewerkers als gasten dienen ten alle tijden 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
 • De receptieruimte en zogenoemde contactpunten zoals lichtknopjes, nachtkastjes en deurklinken/knoppen extra worden meerder keren per dag gereinigd met professionele middelen.
 • Incheck vindt geheel contactloos plaats, meer informatie hierover ontvangt u de dinsdag voordat u aankomt in de nieuwsbrief. De incheck kan wat korter zijn dan dat u van ons bent gewend.
 • Eén persoon tegelijk in de receptie.
 • Om zoveel mogelijk contact met andere gasten en medewerkers te vermijden hanteren wij op de Roek eenrichtingsverkeer, de borden op het park wijzen u de weg.
 • Bij verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn) moet je als gast thuisblijven. Ook bij hoesten, benauwdheid, verhoging/koorts of bij plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping). Neem zo snel mogelijk contact op met ons indien iemand uit het huishouden één van de eerder genoemde klachten vertoont. Heeft u naast milde klachten (zoals verkoudheidsklachten, hoesten of verhoging) ook last van koorts of benauwdheid? Dan blijven ook uw huisgenoten thuis.

Veel gestelde vragen:

Is bezoek/visite tijdens mijn verblijf toegestaan?

-Bezoek van maximaal 4 personen tijdens uw verblijf is toegestaan. Visite mag dus (max 2 personen naast het eigen gezin), maar wel met de afstand van 1,5 meter tot elkaar.

Zijn jullie faciliteiten nog open?

Onze receptie en winkel zijn nog steeds geopend volgens onze reguliere openingstijden. Bij binnenkomst vindt u een desinfectiezuil, graag uw handen desinfecteren voordat u de receptie binnen gaat. Houd u alstublieft de 1,5 meter afstand aan, kom met 1 persoon tegelijk de receptie binnen en betaal zoveel mogelijk per pin / contactloos.

Ons sanitair gebouw is gesloten

Het is nog steeds mogelijk om in de ochtend mee te helpen met het paardrijden en dierenvoeren. Volg altijd de instructies op van onze collega’s.

Kan ik met meerdere huishoudens tegelijk op vakantie komen?

Een groep mag bestaan uit maximaal 4 personen (exclusief kinderen tot en met 12 jaar) of 1 huishouden.

Personen uit verschillende huishoudens mogen dus gebruik maken van een bungalow in Nederland. Uiteraard moet wel 1,5 meter afstand tot elkaar worden gehouden. Al onze bungalows zijn voorzien van minimaal 2 tot maximaal 3 slaapkamers.

Kan ik besmet raken met het coronavirus door het aanraken van een oppervlak?

Een virus heeft altijd een mens of dier nodig om ‘in leven te blijven’ en zich te kunnen delen. Buiten het lichaam kan het virus maar kort overleven. Dat is afhankelijk van bijvoorbeeld het soort oppervlak, de temperatuur en de luchtvochtigheid. Zo overleeft het virus in het algemeen beter op harde/gladde materialen zoals plastic, metaal en glas, en minder goed op poreuze oppervlakken zoals papier en karton. De kans dat u besmet raakt door het aanraken van een product of oppervlak is heel klein, maar niet helemaal uitgesloten. Wel neemt het aantal virusdeeltjes heel snel (exponentieel) af buiten het lichaam.

Wat kan ik zelf doen om verspreiding te voorkomen?

De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Het zijn:

 • Was vaak uw handen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
 • Schud geen handen.
 • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.
 • Werk zoveel mogelijk thuis.
 • Vermijd drukte.

Huishoudelijke maatregelen:

-Het linnengoed wordt op een temperatuur van boven de 60 graden gewassen zodat virussen niet overleven.

-De  zogenoemde contactpunten in de bungalows zoals lichtknopjes, nachtkastjes en deurklinken/knoppen extra worden gereinigd en gedesinfecteerd met professionele middelen voor elke nieuwe aankomst.

Verder volgen we de adviezen van het RIVM, zie ook https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

Na boeking informeren wij u uitgebreid over welke handelwijze wij volgen bij aankomst en vertrek. Heeft u nog vragen mail ons dan op info@deroek.nl Bellen kan ook tijdens kantooruren op 0318591757.

De openingstijden zijn:

Maandag van 9.00 tot 17.00 uur
Dinsdag van 9.00 tot 15.30 uur
Woensdag van 9.00 tot 15.30 uur
Donderdag van 9.00 tot 15.30 uur
Vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 12.30 uur

Graag tot ziens op De Roek!