Coronavirus informatie

Beste mensen,

Wij kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt wat de coronavirus crisis voor De Roek betekent. Wij informeren u graag dat er op dit moment geen reden is binnen Nederland om vakanties te vermijden of af te gelasten. Al onze bungalows zijn geheel vrijstaand op ruime afstand van elkaar gelegen. Indien u dat niet wilt, hoeft u geen contact te hebben met andere mensen of de receptie. We zorgen dat de bungalows zoals altijd grondig schoon zijn gemaakt en daarbij geven we speciale aandacht aan handcontactpunten.

Om de veiligheid van onze medewerkers en gasten te waarborgen, passen wij ons product voortdurend aan op de maatregelen van het RIVM en de overheidsrichtlijnen in elk land. Elk land heeft zijn eigen richtlijnen en reisadviezen. Hieronder kunt u alles terug lezen over onze maatregelen, veel gestelde vragen, huishoudelijke maatregelen en reisadviezen.

Hieronder vindt u een overzicht van de maatregelen op de Roek Vakantiebungalows:

 

 • Zowel medewerkers als gasten dienen ten alle tijden 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
 • Ons terras is tijdelijk gesloten.
 • De receptieruimte en zogenoemde contactpunten zoals lichtknopjes, nachtkastjes en deurklinken/knoppen extra worden meerder keren per dag gereinigd met professionele middelen.
 • Incheck vindt geheel contactloos plaats, meer informatie hierover ontvangt u de dinsdag voordat u aankomt in de nieuwsbrief. De incheck kan wat korter zijn dan dat u van ons bent gewend.
 • Eén persoon tegelijk in de receptie.
 • Om zoveel mogelijk contact met andere gasten en medewerkers te vermijden hanteren wij op de Roek eenrichtingsverkeer, de borden op het park wijzen u de weg.
 • Bij verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn) moet je als gast thuisblijven. Ook bij hoesten, benauwdheid, verhoging/koorts of bij plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping). Neem zo snel mogelijk contact op met ons indien iemand uit het huishouden één van de eerder genoemde klachten vertoont. Heeft u naast milde klachten (zoals verkoudheidsklachten, hoesten of verhoging) ook last van koorts of benauwdheid? Dan blijven ook uw huisgenoten thuis.

Veel gestelde vragen:

Is bezoek/visite tijdens mijn verblijf toegestaan?

-Bezoek van maximaal 3 personen tijdens uw verblijf is toegestaan. Visite mag dus (max 3 personen naast het eigen gezin), maar wel met de afstand van 1,5 meter tot elkaar.

Zijn jullie faciliteiten nog open?

Onze receptie en winkel zijn nog steeds geopend volgens onze reguliere openingstijden. Bij binnenkomst vindt u een desinfectiezuil, graag uw handen desinfecteren voordat u de receptie binnen gaat. Ons terras is tijdelijk gesloten. Houd u alstublieft de 1,5 meter afstand aan, kom met 1 persoon tegelijk de receptie binnen en betaal zoveel mogelijk per pin / contactloos.

Ons sanitair gebouw is open en mag worden gebruikt, maakt u alstublieft zo goed mogelijk de contactpunten (deurknop/lichtknop/spoelknop) schoon na gebruik met de daarvoor aanwezige schoonmaak middelen.

Het is nog steeds mogelijk om in de ochtend mee te helpen met het paardrijden en dierenvoeren. Volg altijd de instructies op van onze collega’s.

Kan ik met meerdere huishoudens tegelijk op vakantie komen?

Een gezelschap mag bestaan uit maximaal 4 personen, uitgezonderd zijn kinderen toe en met 12 jaar tenzij het gezelschap bestaat uit één huishouden (bijv. 2 ouders met 4 kinderen).

Personen uit verschillende huishoudens mogen dus gebruik maken van een bungalow in Nederland. Uiteraard moet wel 1,5 meter afstand tot elkaar worden gehouden. Aangezien al onze bungalow voorzien zijn van minimaal 2 tot maximaal 3 slaapkamers is het bij de Roek Vakantiebungalows mogelijk om met maximaal 3 verschillende huishoudens op vakantie te komen, overleg met ons voor de mogelijkheden.

Kan ik besmet raken met het coronavirus door het aanraken van een oppervlak?

Een virus heeft altijd een mens of dier nodig om ‘in leven te blijven’ en zich te kunnen delen. Buiten het lichaam kan het virus maar kort overleven. Dat is afhankelijk van bijvoorbeeld het soort oppervlak, de temperatuur en de luchtvochtigheid. Zo overleeft het virus in het algemeen beter op harde/gladde materialen zoals plastic, metaal en glas, en minder goed op poreuze oppervlakken zoals papier en karton. De kans dat u besmet raakt door het aanraken van een product of oppervlak is heel klein, maar niet helemaal uitgesloten. Wel neemt het aantal virusdeeltjes heel snel (exponentieel) af buiten het lichaam.

Wat kan ik zelf doen om verspreiding te voorkomen?

De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Het zijn:

 • Was vaak uw handen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
 • Schud geen handen.
 • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.
 • Werk zoveel mogelijk thuis.
 • Vermijd drukte.

Huishoudelijke maatregelen:

-Het linnengoed wordt op een temperatuur van boven de 60 graden gewassen zodat virussen niet overleven.

-De  zogenoemde contactpunten in de bungalows zoals lichtknopjes, nachtkastjes en deurklinken/knoppen extra worden gereinigd en gedesinfecteerd met professionele middelen voor elke nieuwe aankomst.

Reisadviezen:

Overweegt u om een vakantie te boeken vanuit het buitenland op de Roek? Neem de onderstaande adviezen in overweging.

Op vakantie gaan in Nederland is nu even anders dan normaal. Het reisadvies in Nederland heeft vier kleuren: groen, geel, oranje en rood. Normaal gesproken geven deze kleuren de veiligheidssituatie in een land aan.

Uitleg kleurencodes, bij het coronavirus geldt het volgende:

 • Geel: in verband met corona hebben deze landen maatregelen getroffen die beperkte invloed hebben op het dagelijks leven.
 • Oranje: in deze landen is het dagelijks leven ontwricht. Er geldt mogelijk ook een inreisverbod.
 • Rood: dit land of gebied is helemaal afgesloten. Er is geen uitzicht op inreizen en uitreizen.

Code rood: Noord-Holland en Zuid-Holland, de provincies Utrecht, Groningen, Gelderland, Flevoland en Noord-Brabant.

Code Oranje: Friesland, Drenthe, Overijssel, Limburg en Zeeland.

Van België naar NL: Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Nederland aangescherpt. Vanaf nu (2/10) geldt kleurcode oranje of rood, wat betekent dat er bepaalde voorwaarden aan een reis naar Nederland verbonden zijn.

Code oranje wijst Belgen erop dat een reis naar Nederland consequenties kan hebben, maar is geen negatief reisadvies voor het hele land. Reizen van Antwerpen naar Nederland is helaas niet mogelijk i.v.m.. een verplichte quarantaine van 10 dagen na aankomst in Nederland.

Code Rood wijst Belgen erop dat een reis naar Nederland ten zeerste wordt afgeraden door de Belgische autoriteiten.

Van Duitsland naar NL: Reizen vanuit Duitsland naar Nederland om op vakantie te komen is helaas niet meer mogelijk. Duitsland heeft op 2 oktober vrijwel heel Nederland tot risicogebied verklaard, met uitzondering van de provincies Zeeland en Limburg.

De Duitse reiswaarschuwing betekent een meld- en quarantaineplicht na een verblijf in NederlandZeeland en Limburg uitgezonderd.

Verder volgen we de adviezen van het RIVM, zie ook https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

Na boeking informeren wij u uitgebreid over welke handelwijze wij volgen bij aankomst en vertrek. Heeft u nog vragen mail ons dan op info@deroek.nl Bellen kan ook tijdens kantooruren op 0318591757.

De openingstijden zijn:

Maandag van 9.00 tot 17.00 uur
Dinsdag van 9.00 tot 15.30 uur
Woensdag van 9.00 tot 15.30 uur
Donderdag van 9.00 tot 15.30 uur
Vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 12.30 uur

Graag tot ziens op De Roek!