Omgeving

Otterlo

Otterlo is een dorp in de gemeente Ede, provincie Gelderland. Het dorp en het omliggende buitengebied heeft 2380 inwoners.

Bezienswaardigheden

Vlakbij Otterlo ligt het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Ook bevindt zich hier één van de ingangen van dit park. Het in het park gelegen Kröller-Müller Museum, genoemd naar Helene Kröller-Müller, heeft een aanzienlijke collectie van onder andere Vincent van Gogh.

Op de hoek naast ons park (ongeveer 500 meter verder) kunt u het Nederlands Tegelmuseum vinden, dit museum toont de grootste en meest veelzijdige collectie Nederlandse wandtegels en tegeltableaus vanaf de late Middeleeuwen tot hedendaagse keramiek.

Park 3

Zwemmen in De Zanding -het natuurmeer is helaas tijdelijk gesloten i.v.m. corona maatregelen!

Vlakbij vakantiepark De Roek is natuurmeer De Zanding, waar u in de zomer kunt zwemmen en op het zandstrand kunt liggen. Ook is er bij dit meer een grote speeltuin. Als u op De Roek verblijft krijgt u €1,00 korting op uw toegangskaartje voor De Zanding. Deze is dan €3,00.

Fiets huren

Otterlo is een ideale startplaats voor uw fietstochten; u kunt in ons dorp op drie plekken fietsen huren. De dichtst bij De Roek gelegen verhuurder is de familie van Baalen aan de Arnhemse weg 47, telefoon 0318-591425.

In het centrum van Otterlo tref je Fietsverhuur Geerts. 0318 – 59 5404. Dit is iets verder weg maar zit wel op de route naar het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Dit is ook een fietsenmaker.

IMG_7873
In het Nationaal Park de Hoge Veluwe zelf staan de bekende witte fietsen. Deze zijn binnen het Park de Hoge Veluwe gratis te gebruiken.

Bij de bushalte aan de Apeldoornseweg staan OV-fietsen gereed om gehuurd te worden.

Een mogelijkheid om de Veluwe op de fiets te ontdekken is met de Veluwe fietsroutes. Deze serie routes zijn ontwikkeld door de VVV’s op de Veluwe. Wie dus een van de Veluwe fietsroutes fietst, kan er zeker van zijn langs de mooiste plekjes van de Veluwe te worden gebracht. Het fietsen van een Veluwe fietsroute betekent genieten van alles wat de Veluwe te bieden heeft. De serie Veluwe fietsroutes bestaat in totaal uit ruim 200 titels. Bij de VVV in Otterlo vindt u de routes uit de serie welke van toepassing zijn op de nabije omgeving. Ook op bungalowpark De Roek verkopen wij deze fietsroutes.

Terug naar overzicht