Workshop nachtvlinders

Nachtvlinderen met kinderen

Een avond nachtvlinders zoeken op de Veluwe

Heeft u of uw kind interesse of een passie voor de natuur en wilt u eens kennis maken met de bijzondere wereld van de nachtvlinders? Ga dan een avond op pad met onze deskundige Jan. Wij proberen een aantal keer per jaar een nachtvlinderworkshop te organiseren. Tijdens zo’n avond zullen er op verschillende manieren nachtvlinders worden gelokt zodat ze mooi kunnen worden bekeken en kunnen worden gedetermineerd. In Nederland kennen we circa 2400 soorten nachtvlinders (even ter vergelijking er zijn maar rond de 80 soorten dagvlinders in ons land) en op een goede avond kunnen er tot ruim 150 soorten worden gezien.

Om een beeld te krijgen wat er de afgelopen jaren op en rond De Roek is gezien kunt u hier kijken. Wij vinden het altijd leuk als bezoekers van ons park via deze site ook hun eigen waarnemingen delen, omdat dit een makkelijke manier is om elkaar op de hoogte te houden.

Bent u al een “nachtvlinderaar” en wilt u tijdens uw verblijf graag u lamp laten branden bij uw bungalow, dat is vaak geen enkel probleem. Overleg het voor uw komst even met ons weten zodat we met u mee kunnen kijken wat de meest geschikte bungalow voor u is.

Terug naar overzicht