Wist u dat uw internet browser is verouderd?

Uw browser is verouderd en niet compatibel is met onze website. Een lijst van de meest populaire web browsers vindt u hieronder.

Klik op de icoontjes om naar de download pagina te gaan

Biggetjes geboren op de Roek!

Gepubliceerd op: 22 maart 2023

Op vrijdagmiddag 17 maart is onze zeug Mercedes moeder geworden van vijf biggetjes. Vanaf een uur of 14:00 begonnen de weeën. Tante, onze andere zeug,  had dit erg snel door en schoot gelijk te hulp door naast Mercedes te gaan liggen en de poten langs de buik te leggen. Door de buik te ondersteunen hielp ze moeder en kon ze de pas geboren biggen warm te houden. Hieruit blijkt nog eens wat een slimme en sociale dieren varkens zijn. De bevalling is verder erg goed gegaan.                                                           

 

Warmte

Warmte is erg belangrijk voor de biggetjes, de eerste dagen brengen zij dan ook lekker in het hok bij mama door. Het enige wat ze doen is drinken en slapen.
Maar inmiddels lopen ze als het zonnetje schijnt al lekker knorrend buiten.

Onze vakantiegasten op De Roek kunnen de biggen vanaf een afstandje bewonderen op onze kinderboerderij. Voor mensen van buiten De Roek is die kans er, tegen afname van een consumptie, tijdens de openingsuren van ons terras van maandag tot zaterdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur.

Zijn ze niet schattig?

 

Terug naar overzicht
Heeft u vragen of hulp nodig?