Wist u dat uw internet browser is verouderd?

Uw browser is verouderd en niet compatibel is met onze website. Een lijst van de meest populaire web browsers vindt u hieronder.

Klik op de icoontjes om naar de download pagina te gaan

Duurzame vakantie

 De Roek Vakantiebungalows is voor mens en dier een heerlijke plek. Geniet van een duurzame vakantie in één van onze Finse bungalows die te midden staan in de prachtige natuur. Bij De Roek houden we graag rekening met die natuur. Bent u op zoek naar een duurzaam vakantiehuis? Dan voelt u zich bij ons thuis.

Ons kleinschalige vakantiepark De Roek ligt midden in de prachtige Veluwse bossen. Als gast van geniet u elke dag van het groen, de vogels en de gemoedelijke, vrije sfeer. Kom in ons Finse vakantiehuis of in een bosbungalow tot rust. Bekijk hier de verschillende huisjes.

Vakantiepark De Roek is fantastisch! Prachtige, mooi gelegen huisjes, midden in het bos. Aardige mensen, alles met aandacht voor het milieu. – Em Vriessen

Reserveer nu uw bungalow

Groen vakantiepark: eco vakantie

Groen is tegenwoordig een hippe term, maar voor ons is het al jaren een vanzelfsprekendheid. We zoeken altijd naar manieren om het milieu te ontlasten, door gebruik van zonnepanelen bijvoorbeeld. Ons linnengoed is van biologisch katoen en om energie te besparen hebben we speciale drogers ontwikkeld. Ook werken we zo veel mogelijk met bio producten.

In ons biologische winkeltje zijn producten als koffie, drop, rijst, bier, pasta, schoonmaakmiddelen te koop (allemaal biologisch). In de zomer is het heerlijke ijs en verder  biologische vlees van Jersey-stieren.

Eco-vakantie-2

Elke vrijdag bereiden onze koks een heerlijke bio vegetarische maaltijd voor wie wil. Als u op vrijdag arriveert, staat de maaltijd voor u klaar bij aankomst in de bungalow. Van de €7,50 euro per persoon die een maaltijd kost, gaat 1 euro naar een opleidingsproject voor koks in Bolivia.

Duurzaam reizen korting

Komt u met de fiets of het OV naar de Roek? Dan ontvangt u korting op de afname van het linnen tijdens uw verblijf. Laat hiervoor bij aankomst bij de receptie weten of u met het OV of de fiets naar de Roek bent gereisd, wij zullen dan handmatig de korting verwerken. Meer leest u over de korting in onze blog.

Buitenpret op de kinderboerderij

Op de kinderboerderij kunnen de kinderen genieten van onze dieren. Aai de cavia’s en konijnen, geniet van de scharrelende kippen, lach om onze grappige kune kune varkens en kom in het voorjaar de pasgeboren lammetjes bewonderen. Ook op de kinderboerderij staat alles in het kader van duurzaamheid.
Elke dag kunnen de kinderen meehelpen met het voeren van de dieren en een rondje rijden op onze lieve pony Tinker. Alleen op zondag heeft Neil een rustdag.

Op de kinderboerderij komt u misschien ook een van onze “harde werkers” tegen. De Roek is 5 dagen per week ook een zorgbedrijf

konijn  Kinderen    Paard

Leuk om te weten voor uw duurzame vakantie

  • Eco: wij voorzien met 180 zonnepanelen voor 80% in het complete energieverbruik van De Roek.
  • We hebben een oplaadpunt voor elektrische auto’s, om duurzaamheid te stimuleren
  • Uw huisdier mag mee! Neem uw hond of konijn gezellig mee naar ons vakantiepark. In deze huisjes zijn huisdieren welkom.
  • Nationaal Park de Hoge Veluwe is maar op 15 minuten loopafstand. Hier kunt u heerlijk fietsen met de beroemde witte fietsen of een cultureel uitstapje maken naar het Kröller Muller Museum.
    Voor de dieren op de kinderboerderij halen we elke dag groenten en brood die over datum zijn geraakt bij de plaatselijke supermarkt. We voeren onze dieren verder biologische brok en indien beschikbaar biologisch hooi en stro. Ook op die manier hebben we aandacht voor duurzaamheid.
  • Op ons terras serveren wij van maandag tot en met zaterdagochtend 10:00-12:00 uur koffie, thee of een sapje. Uiteraard met een speciaal door onze kok ontwikkeld koekje: een Hopke. Ook serveren wij heerlijke huisgemaakte appeltaart.

Reserveer nu uw bungalow

Heeft u vragen of hulp nodig?