Biologisch katoenen lakens en handdoeken bij De Roek Vakantiebungalows

Gepubliceerd op: 6 september 2019
Het ophangen van de was op van bungalowpark De Roek op de Veluwe

Op De Roek verhuren wij lakens, dekbedovertrekken, handdoeken en theedoeken van biologisch katoen. Toen Hanneke en Jos in 1995 op De Roek begonnen was dat een grote wens. Door hun landbouwachtergrond wisten zij hoe schadelijk de gangbare katoenteelt is. Zo worden er in de gangbare katoenteelt veel chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt en is de teelt vaak heel intensief. Hierdoor verarmt de bodem en daardoor worden weer meer kunstmatige meststoffen toegevoegd. Nadeel schijnt wel te zijn dat biologische teelt meer water nodig heeft. Zeker is dat je meer grond nodig hebt bij biologische teelt omdat de opbrengst per hectare lager is.

Halverwege de jaren 90 was biologisch katoenen linnengoed  echter nauwelijks verkrijgbaar, dus noodgedwongen gebruikten we op De Roek lakens en handdoeken en lakens van gangbare teelt. Tegenwoordig is dat gelukkig veranderd.  Het percentage biologische katoen ligt nu op ongeveer 20%.

Op De Roek zijn onze lakens en handdoeken nu al weer jaren van biologisch katoen. Wat wij verhuren kunt u hier vinden.  Indien u lakens en/of handdoeken besteld, zorgen onze deelnemers van de huishoudelijke groep van De Roek Zorgbedrijf  ervoor dat deze bij aankomst in uw bungalow klaar liggen. Indien gewenst maken wij de bedden ook voor u op.

Het hele proces van lakens ophalen, wassen, drogen, vouwen, in de kast leggen en lakens wegbrengen gebeurd door onze deelnemers van De Roek Zorgbedrijf. Het gebruik van een droger proberen wij daarbij te voorkomen. Weliswaar hebben wij 140 zonnepanelen die voor een belangrijk deel in onze energievoorziening voorzien, maar liever gebruiken wij ons droogrek op ons overdekte terras: lekker fris en kreukvrij.

 

Terug naar overzicht