Genieten van cultuur op de Veluwe

Gepubliceerd op: 28 februari 2024

Als kunstliefhebber intens genieten op de Veluwe

Voor een heerlijk vakantiehuisje zit u op De Roek goed. Misschien denkt u bij de Veluwe vooral aan de adembenemend mooie natuur, en dat is volledig terecht, maar ook zijn er historische stadjes en bekende musea zoals het Kröller Müller en het CODA Museum.

Eerlijk is eerlijk, u ontkomt niet aan de prachtige groene omgeving. Onze Finse vakantiebungalows staan in het bos en bieden u privacy en een gezellig onderkomen met eigen terras en tuin. En slechts een wandeling bij uw huisje vandaan, staat u zo een meesterwerk te bewonderen in het Kröller Müller Museum.

‘De Roek is een heerlijk plekje om even een weekend samen te zijn en bij te tanken. Een heerlijk bezoek gebracht aan het museum Kröller Müller en prachtige wandeling over de zandverstuiving.’ – Judith Karis op Zoover

U kunt heerlijk tot rust komen in een van onze bungalows. U wandelt als u wilt zo de heide op of het bos in en ook voor een fietstocht is de omgeving heerlijk.

Bekijk hier de mogelijkheden

Culturele uitstapjes op de Veluwe

Tijdens uw vakantie heeft u eindelijk tijd voor dat inspirerende museumbezoek. Het Park de Hoge Veluwe ligt een kwartiertje wandelen bij De Roek vandaan, daar vindt u het Kröller Müller Museum met o.a. de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld en de bijzonder grote beeldentuin.

Ook CODA Museum te Apeldoorn is goed bereikbaar vanaf de roek (op 22 km afstand). In CODA Museum zijn uiteenlopende tentoonstellingen van zowel (inter)nationale als ook regionale kunstenaars te bewonderen. Met steeds wisselende exposities waarin sieraden en kunst van en op papier centraal staan.

Dieren verzorgen op de Veluwe Natuur en cultuur tijdens een fietsvakantie op de Veluwe

Amateurfotograaf of natuurliefhebber?

Op De Roek hebben wij een prachtige fotohut gerealiseerd op een rustig plekje in het bos. U kunt de hut huren om foto’s te maken van de eekhoorns en allerlei soorten vogels. Ook zonder camera is het prachtig om in de hut te zitten en alles te observeren, aangezien het net is alsof u naar een natuurfilm zit te kijken.

Over uw vakantiehuisje en De Roek

U hebt de keuze uit een van onze Finse bosbungalows of een boshuis. Uw huisje staat midden in het groen en u kunt dan ook zeker bezoek verwachten van vogels en eekhoorntje. Ons park is kleinschalig, wat betekent dat u echt een eigen plekje heeft met terras en tuin, en kunt genieten van rust.

Op het terrein van De Roek vindt u ook een kinderboerderij/zorgboerderij, een klein biologisch winkeltje met droogwaren en een terras dat do/vr/za-ochtend geopend is. Op vrijdagavond kunt u eventueel gebruik maken van onze maaltijdservice en genieten van een heerlijk vegetarisch maal.

Reserveer nu uw bungalow

Leuk om te weten

  • Het Kröller Müller heeft naast de vaste collectie telkens wisselende exposities en activiteiten. Bekijk de agenda van Het Kröller Müller Museum
  • Op ons terras serveren wij vanaf maandag tot en met zaterdagochtend 9:30-12:00 koffie, thee met huisgemaakte appelcake of bosbes muffin. Dit geserveerd met een speciaal door onze kok ontwikkeld koekje: een Hopke.
  • Wij voorzien met 132 zonnepanelen voor 80% in het complete energieverbruik van De Roek.
  • We hebben een oplaadpunt voor elektrische auto’s.
  • Uw huisdier mag mee! Neem de hond of het konijn gezellig mee naar ons vakantiepark, in deze huisjes zijn huisdieren toegestaan. De overige huisjes houden we huisdiervrij.Voor de dieren op de kinderboerderij halen we elke dag ‘over de datum’ groente en brood op bij de plaatselijke supermarkt.
  • We voeren biologisch brok en indien beschikbaar biologisch hooi en stro.

kinderboedrij  Paard2   kinderen-met-een-kip   Bungelow-familie

Bekijk hier de prijzen

Terug naar overzicht