Koekjes bakken
Gepubliceerd op: 14 april 2021Op woensdag bakt ons team heerlijke hopjes. Deze huisgemaakte hopjes worden geserveerd bij een kopje koffie/thee op ons terras. Deze koekjes zijn gebaseerd op een Fries recept waar wij een eigen draai aan hebben gegeven. Deze huisgemaakte koekjes vallen altijd erg in de smaak bij onze gasten, vernoemd naar het gebouw waarin deze worden gemaakt: de Hop inn. Uiteraard bakken wij de koekjes geheel met biologische ingrediënten. De hopjes worden met liefde en ambacht gemaakt, en dat proef je! Benieuwd hoe je deze overheerlijke koekjes zelf kunt maken? Hieronder vindt u het recept:
Recept echte Hop koekjes
Ingrediënten:
250 gram bloem
150 gram suiker
25 gram anijszaad
9 gram gemalen anijs
5 gram zout
1 theelepel kaneel
5 gram bakpoeder
170 gram boter
25 gram melk
75 gram gemalen amandelen
Benodigdheden:
Weegschaal
Weegbakje
Mengkom
Theelepel
Mengspatel
Instructies koekjes bakken:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bekleed een ovenplaat met bakpapier. - Meng in een kom alle droge ingrediënten door elkaar. Dus de bloem, zout, suiker, anijszaad, gemalen anijs, kaneel, bakpoeder en gemalen amandelen in een kom en roer dit door elkaar met een spatel.
- Smelt de boter in een pannetje, indien deze volledig is gesmolten voeg je deze toe aan het droge mengsel in de kom.
- Giet 25 gram melk ook in de kom en kneed alles samen met de hand tot een stevig deeg.
- Bestuif het aanrecht met bloem en verdeel het deeg in 4 stukken. Rol de stukken deeg uit tot een rol van ongeveer 3 cm dikte. Nu heb je in totaal dus 4 rollen deeg.
- Snijd met een mes de koekjes van ongeveer 2 x 5 cm groot.
- Leg de koekjes op de bakplaat (iets uit elkaar) en bak ze ongeveer in 15 minuten goudbruin in de oven.
- Laat de koekjes even afkoelen en genieten maar!