Veulentje geboren op De Roek

Gepubliceerd op: 22 juni 2019
Veulen op de kinderboerderij van De Roek op de Veluwe

 

 

In de nacht van 19 op 20 juni is onze Fjord Delia bevallen van een veulentje. In de blog die wij een paar weken geleden hebben gepost, stond al dat de naam van het jonge paard met een V zou moeten beginnen. Na meerdere opties hebben overwegen (onder andere Vanilla Ice, Vaughan en Velibor) is er besloten om het veulen Velvet te noemen, naar the Velvet Underground. De veulentjes die hier geboren worden, worden namelijk altijd vernoemd naar muzikanten of bands, en Jos is groots fan van de band. Perfect, dus!

 

 

 

Velvet is kerngezond. Hij is een nieuwsgierig mannetje, en totaal niet verlegen! Hij vindt het heerlijk om gekriebeld te worden, en snuffelt graag aan de handen (en gezichten) van mensen om ze te leren kennen. Ondanks dat hij soms nog een beetje onhandig is, drentelt Velvet heerlijk rond achter zijn moeder in de weide en ontdekt hij zo langzaamaan de wereld stap voor stap.

Op De Roek behandelen we zo’n geboorte als een heuze gebeurtenis. Zo is er op donderdag getrakteerd op beschuit met muisjes. Het is natuurlijk ook niet niks, als een paard na elf maanden draagtijd eindelijk een veulentje op de wereld zet! We zijn erg blij dat alles goed is gegaan en dat Velvet nu zijn eerste maanden bij ons kan doorbrengen.

 

Terug naar overzicht