Voedselbos Het begin

Gepubliceerd op: 15 februari 2022

In het voedselbos op de Roek is het winter. Toch zijn we al hard aan het werk voor het volgende jaar (en het jaar erna). Ik heb veel stekjes op de zware klei gezet van wilde vlieren, meidoorns en lijsterbessen. Als deze gaan wortelen, gebruiken we deze plantjes volgende herfst als stekmateriaal voor veredelde soorten met grotere en lekkere bessen als de wilde soorten.

 

Ook het zaaiseizoen is alweer begonnen. Hier groeien bijvoorbeeld de eerste artisjokken voor het komende seizoen. Het is een meerderjarige plant. Zelf voorkweken is niet heel ingewikkeld.

Het afgelopen seizoen hebben we rond bungalow ‘ de Leeuwerik’  veel aangeplant. Het komende seizoen willen we beginnen bij twee andere bungalows. Het past om naast het terras een kruidentuintje te planten. Echter groeit hier veel gras. Om dit weg te krijgen zonder in de grond te woelen, heb ik het afgedekt met karton.

Vervolgens wat oud hooi erover.  Dit is over gebleven bij de kinderboerderij.

Een laagje koolzaadstro, gebruikt voor de cavia’s en konijnen hier weer over.

 

En tot slot wat bladeren voor het zicht. Dit laten we zo liggen tot het late voorjaar. Dan zal het voldoende verteerd zijn om kruiden in het nieuwe tuintje te planten.

 

Enkele pronkstukjes van de afgelopen decembermaand:

 

Een heel vroeg bloeiende saffraan krokus. Deze zijn in augustus gepoot en een beetje te vroeg in bloei gekomen.

Een bruine beverzwam.

 

 

 

 

 

 

En dit misklokje.

 

Terug naar overzicht