Receptie ‘De Hop’

00De Hop is een duurzaam en multifunctioneel gebouw dat centraal op De Roek ligt. Hier komen de receptie, het kantoor, de was- en sanitairruimte, de biologische winkel, de eetkamer en werkruimte van De Roek samen.. Rondom het milieuvriendelijke De Hop ligt een overdekt terras, waar ook “vierkante meter moestuintjes” aanwezig zijn.

Pal tussen speeltuin, stal en dierenweiden ligt het indrukwekkende gebouw, waarvan het dak is bedekt door 81 zonnepanelen. De energie wordt gebruikt voor alle faciliteiten en bungalows op De Roek. Energie wordt niet alleen opgewekt door de panelen, aangezien er in het gebouw een warmtepompsysteem aanwezig is dat De Hop verwarmt en in de zomer koelt. Het gebouw is voor het grootste deel gebouwd met Veluws larikshout, dat een FSC keurmerk heeft. Een voordeel aan lokaal hout is dat het niet van ver ingevlogen hoeft te worden, en samen met het keurmerk maakt dat het hout duurzaam.

In De Hop kunt u de biologische winkel vinden, waar onder andere haardhout wordt verkocht, dat gebruikt kan worden in de bungalow. Hier kunt u ook terecht voor geschenkartikelen, etenswaren en schoonmaakmiddelen, en ijs. Ook kunnen er boeken, films en spelletjes worden geleend. De receptie is in dezelfde ruimte aanwezig.

Het gebouw is sinds  mei 2016 open en is de meest recente stap tot een duurzame vakantieplek op de Veluwe.

In de Hop is een invalidentoilet en een verschoontafel aanwezig.

Huren?
De Hop is in de weekenden te huur voor grotere gezelschappen die gezamenlijk willen eten of koken. Interesse? Neem contact op met de receptie!

Terug naar overzicht