Begeleide kinder- en jeugdopvang

De Roek biedt naast dagbesteding ook opvang aan kinderen in de leeftijd van 5 tot en met ongeveer 18 jaar. Ons doel is hierbij tijdelijk de zorg van ouders over te nemen op met name de woensdagmiddag en de zaterdagochtend. Andere dagen zijn indien aan de orde ook bespreekbaar.
De kinderen die hiervoor in aanmerking komen, hebben stoornis in het autistisch spectrum, hechtingsproblematiek of ADHD.
De opvang gebeurt vanzelfsprekend onder professionele begeleiding. Er wordt ook hier gebruik gemaakt van de faciliteiten van De Roek Vakantiebungalows. Zo is er een leuke speeltuin met een prikkelende waterplaats en een kinderboerderij. Ook maken we met elk kind een eigen 1 vierkante meter tuin. Kinderen onderhouden die zelf en kunnen van week tot week tot aan de oogst de voortgang bij houden.

 

Kinderen met autisme, hechtingsstoornissen of ADHD kunnen op de woensdagmiddag of zaterdagochtend ‘even op adem’ komen bij De Roek Zorgbedrijf.
Zij mogen meehelpen met allerlei klusjes op De Roek, zoals de dieren voeren of het terrein onderhouden.  Deze vorm van dagopvang is bedoeld voor kinderen en jongeren van 5 tot ongeveer 18 jaar met een indicatie. De Roek is een gecertificeerd zorgbedrijf met een SKJ-registratie. De kinderen in de dagopvang krijgen professionele begeleiding.

‘We merken dat de kinderen het heerlijk vinden om bij ons even op adem te komen’, vertelt Hanneke van den Berg. Zij is samen met haar man Jos van der Panne eigenaar van De Roek. Jos vult aan: ‘Soms hebben deze kinderen een hele week op hun tenen moeten lopen. Maar ook voor de ouders biedt de opvang op De Roek een stukje lucht doordat de zorg voor hun kind even wordt overgenomen.’

Iemand een hand geven bij binnenkomst. Of op een rustige toon vragen wat je wilt. Voor kinderen en tieners met autisme is dit razend moeilijk. De professionele begeleiders op De Roek helpen ze hierbij. Er wordt geoefend met sociale vaardigheden, maar ook in zelfredzaamheid en het opdoen van ritme. Het werk op De Roek is vergelijkbaar met een echt bijbaantje en daarom een prima oefensituatie. De kinderen hebben bijvoorbeeld contact met de gasten op het bungalowpark. Jos: ‘We horen terug dat ze het fijn vinden om hier te zijn. Je ziet ze ook groeien in de loop van de tijd. Dat vinden we bijzonder om te zien. Dat maakt dit werk ook zo mooi: een kleine bijdrage leveren aan het geluk van deze kinderen.’

Heeft u vragen of interesse? Neem contact met ons op op: zorgbedrijf@deroek.nl