Geitjes op De Roek

Gepubliceerd op: 17 mei 2019
Geitjes op de kinderboerderij van De Roek op de Veluwe

Mathilde, een van onze geiten, is een paar weken geleden bevallen van twee geitjes, Marilyn en Madonna. De twee lopen al een tijdje buiten en oefenen met springen, bokken en klimmen. Ze maken kleine sprongetjes, die steeds groter worden naarmate ze groeien. En ze groeien hard!

Hun zelfstandigheid groeit ook. De nachten brengen ze ondertussen niet meer door bij hun moeder, waardoor wij Mathilde kunnen melken in de ochtend. Deze melk drinken wij dan weer in de koffie, wat goed is voor onze gezondheid.

Mathilde en haar lammetjes zijn Toggenburger geiten. Deze geiten kunnen relatief veel melk produceren met weinig voedsel, en zijn bovendien erg rustig en vriendelijk. We proberen de jonge geitjes tammer te maken door ze veel aandacht te geven en ze te knuffelen.

Je kan geiten onthoornen, zodat ze elkaar en anderen niet kunnen verwonden. Dit is gebeurd bij onze twee oudere geiten, maar bij de twee jongen is besloten om dit niet te doen. Dit keer laten we natuur zijn gang gaan.

Deze twee geitjes zetten grote stappen – of eigenlijk sprongen – in hun eerste jaar op de wereld. Het is erg genieten om ze te zien rond dartelen in de wei.

 

Terug naar overzicht