Op vakantie met een rolstoel, u bent van harte welkom op de Roek!

Gepubliceerd op: 14 februari 2024

Rolstoelvriendelijke accommodaties gelegen in de natuur

Op zoek naar een geschikte vakantie voor uzelf of iemand met een rolstoel? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Op de Roek kunt u tijdens uw verblijf namelijk zorgeloos genieten in een volledig aangepaste en rolstoelvriendelijke bungalow. Wij hebben aangepaste bungalow de Tortelduif tot uw beschikking. Deze sfeervolle en ruime accommodatie voor o.a. mindervalide beschikt over een grote badkamer met douche voorzien van douchestoel en beugels en een aangepast toilet met beugels. De ruime leefruimte is voorzien van een sfeervolle houtkachel.

Verschillende aanpassingen voor een comfortabel verblijf

Van welke aanpassingen kunt u tijdens uw vakantie met een rolstoel verwachten? Wij zetten ze voor u op een rijtje:

  • Hoog-laagbed in slaapkamer 3
  • Rolstoel toegankelijke douche met douchestoel met beugels
  • Rolstoeltoegankelijk toilet met beugels
  • Eigen parkeerplaats gelijk naast bungalow
  • Gelijkvloers, geen drempels of trappen

Huisdieren welkom

Wilt u graag samen met uw (geleide) hond op vakantie? Dit is mogelijk! Boek uw rolstoelvriendelijke vakantie in de Tortelduif en u kunt uw huisdier namelijk gewoon meenemen, wel zo prettig. In de omheinde tuin kunt uw trouwe viervoeter fijn rondrennen. Uw hond kan tijdens het verblijf overal mee naar toe en mag ook een stukje de Roek op en in het receptie gebouw mee naar binnen.

Erop uit met een rolstoel tijdens uw vakantie

Dagjes weg in een rolstoel hoeft niet moeilijk te zijn in de omgeving van de Veluwe. Zo kunt u op de website van VisitVeluwe verschillende uitstapjes en routes bekijken die volledig rolstoeltoegangelijk zijn.
Wij delen graag enkele tips met u:

Nationaal park de Hoge Veluwe -Otterlo
Geniet u graag van de natuur dan kunt u terrecht bij het Nationaal park Hoge Veluwe. Er zijn verschillende wandelroutes en rondleidingen mogelijk, zie de website voor alle informatie.

Theehuis de Roek -Wekerom
Bij theehuis de Roek kun je terrecht in het weekend voor een kopje koffie of thee en iets lekkers. Volledig te bereiken met de auto. Tevens een dagbestedinslocatie voor mensen met een verstandelijke beperking.
Alleen op zaterdag en zondag geopend vanaf 11:30 tot 16:30.

Paleis het Loo -Apeldoorn
Een mooi Paleis dat tot 1975 door leden van de Koninklijke familie van Nederland werdt bewoond.  Paleis het Loo beschikt over verschillende rolstoelvriendelijke routes, liften en toiletten. Meer informatie over de toegangelijkheid vind u hier op de website onder het kopje rolstoel, loophulpmiddel of buggy.

 

Rolstoel vriendelijk verblijf met aangepaste badkamer en douchestoel Op vakantie in een rolstoel kan comfortabel op de Roek Rolstoel vriendelijk op vakantie met extra brede paden

 

Terug naar overzicht