De grootste pannenkoekenplant van heel de Veluwe -tips!

Gepubliceerd op: 20 februari 2023
Pannekoeken plant op de Roek in Otterlo

Heeft u onze pannenkoekenplant op de Receptie al gezien? Dit is zonder twijfel de grootste pannenkoekenplant van de Veluwe. Regelmatig staan onze gasten versteld van deze mooie en zeer grote plant!

Tijdens een bezoek op de Roek Vakantiebungalows kom je zo af en toe een niet dagelijkse verschijning tegen. Zo ook in de receptie ‘De Hop’, hier staat namelijk een pannenkoekenplant van wel 1 meter breed! Een echte eyecatcher als je het ons vraagt, het duurt namelijk enige jaren en veel geduld voordat een plant zo groeit. Het gebeurd dan ook redelijk vaak dat gasten zich verwonderen over de grootte van de plant. Een reden voor ons om nog trotser te zijn op onze ‘vd Pan plant’.

Maar hoe krijg je die plant nou zo mooi groot gegroeid? Hier van ons een paar handige tips:

-Zet de plant op een goede plaats, de plant heeft namelijk veel licht nodig om te groeien. Bij voorkeur een plaats in de buurt van een raam met veel zon. Buiten plaatsen kan natuurlijk ook bij goed weer, zet de plant buiten echter nooit direct in het felle zonlicht neer.

-Geef de plant niet teveel water, de pannenkoeken plant groeit het beste bij een licht vochtige ondergrond. Eén keer per week een beetje water is genoeg voor de plant om lekker de groeien. Schenk net genoeg om de potgrond een beetje vochtig te maken. De plant doet het namelijk niet goed op een tegen een natte potgrond.

-Houd de bladeren van de plant goed in de gaten, zie je dat deze een beetje slap hangen of zelfs verkleuren? Dan heb je teveel water gegeven.

-Zorg voor een hoge luchtvochtigheid. Bespuit de plant een aantal keer per week met een plantenspuit. Een hoge luchtvochtigheid draagt namelijk bij aan de groei van de pannenkoekenplant. Staat de plant binnen en zet je de kachel aan zorg er dan voor om een bakje water op te hangen, dan wordt de lucht niet te droog. Dit water verdampt namelijk door de warmte van de kachel en hiermee verhoog je plaatselijk de luchtvochtigheid.

Volg je deze tips dan zul je met toevoeging van veel liefde en geduld ook de trotse eigenaar zijn van een mooie en blije pannenkoeken plant, want plant blij, is wij blij.

De grootste pannenkoekenplant van de Veluwe vindt u op de Roek

Pannekoeken plant op de Roek

Terug naar overzicht