Vogelgeluidencursus bij De Roek op de Veluwe

Gepubliceerd op: 28 maart 2018
Vogelgeluidencursus bij De Roek op de Veluwe

Op De Roek Vakantiebungalows hebben we deze winter/voorjaar een vogelgeluidencursus georganiseerd. In totaal zijn 75 vogels in vijf sessies behandeld. Eraan verbonden zijn vier excursies om de kennis in het “wild”te testen. Gezien de duur van de cursus zijn het vooral Otterloërs die de cursus volgen. We zijn aan het kijken om een korte cursus aan te bieden, speciaal voor onze gasten die kort op De Roek verblijven. We komen daar nog op terug.
Afgelopen zondag 25 maart hadden we onze eerste buitenexcursie. Het was prachtig weer, alhoewel een beetje aan de koude kant. Te horen was er veel. Te noemen zijn onder andere natuurlijk de Merel en de Roodborst, maar daarnaast de Kwikstaart, de Groene Specht, de Houtduif, de Bont Specht, de Vlaamse Gaai, de Vink, de Appelvink, de Zanglijster, de Heggenmus, de Staartmees, de Koolmees, de Pimpelmees en de Zwarte Specht.
Het was grappig en leerzaam om vogels aan hun geluid te kunnen herkennen. Niet allemaal nog, lang niet, maar het begin is er. Bij de foto’s een impressie van deze ochtend.

 

 

Terug naar overzicht