Zo overleef je een hittegolf op De Roek

Gepubliceerd op: 29 juni 2019
Geiten op de kinderboerderij van De Roek op de Veluwe

Deze week werd Nederland getroffen door een hittegolf. De temperaturen liepen op, ventilators werden massaal ingeslagen en in elke supermarkt was het ijs uitverkocht. Op De Roek was het ook zweten: iedereen werkte namelijk keihard, ondanks het weer. Gelukkig is het bij ons in De Hop lekker koel, door onze warmtepomp (die dus ook verkoeld, ondanks de verwarrende naam!).

Voor de dieren was het natuurlijk nog een tikkeltje warmer. Door hun vachten kwam de hitte van de zon nog iets harder aan, wat betekent dat de hitte net iets harder aankomt. Daarom letten wij er op dat de dieren genoeg schaduw en verkoeling hebben op zulke warme dagen. Zo werden de paarden verhuist naar een weide met meer schaduw en kregen de varkens het beste cadeau, ooit: een modderbad.

Zomer op De Roek bezorgt altijd veel plezier, voor dier en mens. U kunt lekker afkoelen in de speeltuin, waar wij een waterspeelplaats hebben. In de tuinen bij de bungalows is veel natuurlijke schaduw, zodat u zich van de zon kunt verschuilen en alsnog buiten kunt zijn. Op De Roek kunt u dus net als de varkens spelen in zand en water, én ontspannen in de schaduw zoals de geiten en paarden!

 

Terug naar overzicht