Otterlo

Otterlo

Otterlo is een dorp gelegen in het hart van Nederland, in de gemeente Ede, provincie Gelderland. Het dorp en het omliggende buitengebied heeft 2380 inwoners. Het staat vooral bekend om zijn prachtige natuurlijke omgeving en is een populaire bestemming voor zowel toeristen als natuurliefhebbers.

Interessante feiten en kenmerken over Otterlo:

  1. Hoge Veluwe National Park: Een van de meest opvallende attracties in Otterlo is het Hoge Veluwe National Park, een van de grootste nationale parken in Nederland. Het park is beroemd om zijn gevarieerde landschap, waaronder bossen, heidevelden en zandduinen. Binnen het park vind je ook het Kröller-Müller Museum, dat een indrukwekkende collectie moderne kunst en een beeldentuin herbergt.
  2. Natuurschoon: Otterlo ligt in een landelijke omgeving en wordt omringd door weelderige bossen, uitgestrekte heidevelden en schilderachtige landschappen. Dit maakt het een ideale bestemming voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers.
  3. Klompenpaden: Klompenpaden zijn populaire wandelroutes die door het platteland en natuurgebieden van Nederland lopen. Otterlo biedt verschillende van deze paden, waardoor bezoekers kunnen genieten van mooie wandelingen door het lokale landschap.
  4. Rijke geschiedenis: Het dorp heeft ook een rijke geschiedenis, met enkele oude gebouwen en kerken die teruggaan tot de middeleeuwen. Het omliggende gebied was vroeger een agrarische gemeenschap.
  5. Activiteiten: Naast wandelen en fietsen zijn er in Otterlo ook andere buitenactiviteiten mogelijk, zoals paardrijden en het verkennen van de natuur per huifkar. Het is een plek waar je kunt genieten van rust en sereniteit te midden van de natuur.

Kortom, Otterlo is een charmant dorp dat bekend staat om zijn prachtige natuurlijke omgeving, historische bezienswaardigheden en recreatieve mogelijkheden, vooral voor mensen die graag tijd buiten doorbrengen.

Bezienswaardigheden gelegen in Otterlo zelf

Naast het Nationaal Park De Hoge Veluwe vind je het in het park gelegen Kröller-Müller Museum, genoemd naar Helene Kröller-Müller, heeft een aanzienlijke collectie van onder andere Vincent van Gogh.
Ook het Tegelmuseum wordt graag door onze gasten bezocht en ligt op 300m afstand van de Roek.

Herkomst van de naam

Het achtervoegsel lo is een historische benaming voor een bos.

De naam van de plaats Otterlo werd in het verleden ook wel geschreven als Otterloo. Deze twee namen werden afwisselend gebruikt. Alleen oude ansichtkaarten zijn hier nog de stille getuigen van.

Varkens in Otterlo