Paleis Het Loo opent het voorjaar met buitenprogramma

Gepubliceerd op: 22 maart 2019

Vanaf 2 april is Paleis Het Loo voor het tweede jaar BuitenGewoon Open: de tuinen en stallen worden opengesteld en er zijn evenementen voor jong en oud. Voor het eerst is er in de paleistuin hedendaagse kunst te zien; de beroemde Pools-Amerikaanse architect Daniel Libeskind ontwierp vier imposante eigentijdse sculpturen die een spannend contrast vormen met de baroktuin.

Bezoekers kunnen met een lift aan de buitenzijde van het paleis naar het dak voor een uniek uitzicht op The Garden of Earthly Worries, met de beelden van Libeskind en uitzicht op de bouwwerkzaamheden aan de voorzijde van het paleis. Tijdens de Museumweek van 9 t/m 14 april zijn er gratis tuinrondleidingen (op vertoon van geldig entreeticket) met informatie over de kunstwerken.

De paleistuin en het Stallenplein zijn dit voorjaar het decor voor uiteenlopende evenementen, zoals de Koninklijke PK’s op 25 en 26 mei, waarbij het Koninklijk Staldepartement acte de présance geeft. Elke laatste zondag van de maand is er Muziek op Zondag met lichtklassieke klanken, op 30 mei wordt het Concert op Hemelvaartsdag georganiseerd en in juni kunnen bezoekers voor de tweede keer struinen op de Pinksterbrocante.

. . .In het Kinderatelier maken kinderen kennis met de koninklijke beroepen chauffeur, koetsier, tuinvrouw en architect. In de stallen is de minitentoonstelling Dieren van Oranje te zien, met verhalen in foto en film over de band tussen de Oranjes en hun huis- en buitendieren.

Voor een volledig overzicht, data en openingstijden: paleishetloo.nl/zien-doen

Terug naar overzicht