Pindaketting rijgen op de Roek

Gepubliceerd op: 20 februari 2023
Pindaketting op de Roek in Otterlo.

Het zorgbedrijf op de Roek is de afgelopen dagen druk bezig geweest met het rijgen van een mooie pindaketting voor de Eekhoorns en de vogels.

De pinda’s worden met veel geduld en focus aan een lange draag van 1 meter lang geregen. Deze kettingen zijn te koop bij de receptie voor €1,50 per slinger.

De pindaketting, geen plastic en een mooi diervriendelijk alternatief

Een pindaslinger is een goed diervriendelijk alternatief voor vogels in plaats van vetbollen of netjes met vogelvoer. In eerste instantie lijkt de kant en klare vetbol in een netje erg voedzaam en lekker voor de vogels maar wist u dat u deze vetbollen en netjes beter kunt vermijden? Veel mensen hangen tijdens de winter een netje of bolletje op, echter wanneer dit netje (bijna) leeg is kunnen vogels hierin verstrikt raken met hun poten. Het netje is niet alleen gevaarlijk voor vogels maar ook voor muizen, muizen kunnen zichzelf er per ongeluk aan ophangen.

Gelukkig zijn er verschillender alternatieven om de vogels in uw tuin te voeren. Zoals:

-het plaatsen van een vetbol zonder net in een houder of een vogelvoerhouder
-een vetblok op standaard
-pindakaaspot voor vogels

U kunt de pindaketting ophangen in uw tuin aan een boom of natuurlijk aan de railing van uw balkon. Een mooie win-win situatie: dit staat erg gezellig in de tuin en is een heerlijk hapje voor de vogels. Wilt u nou zelf ook graag een pindaketting voor in de tuin? Dan zien wij u graag bij ons op de Roek tussen de openingstijden van onze receptie:

Maandag en vrijdag 09.00 – 17.00 uur
Dinsdag t/m donderdag 09.00 – 15.30 uur
Zaterdag 09.00 – 12.00 uur
Zondag gesloten.

Gesloten tijdens pauzes: 10.45 – 11.00 u, 12.30 – 13.00 u., 14.30 – 15.00 u.

 

Samen pindakettingen rijgen op de Roek De pindaketting kunt u gemakkelijk ophangen in uw tuin

Terug naar overzicht