Voedselbos -Brandnetelsoep recept
Gepubliceerd op: 20 april 2022In het voedselbos groeien veel verschillende soorten eetbare planten en bomen. Deze maand hebben wij een mooie oogst gehad van een gezond en bekend plantje: de Brandnetel. Met dit plantje kan je een heerlijke brandnetelsoep bereiden. Als deze nog niet zo groot is uitgegroeid is hij erg geschikt voor het bereiden van soep. Hoe kleiner de brandnetel, hoe minder de prikkels en hoe voller de smaak.
Lekker en volgens de geleerden erg gezond. Naast voedsel voor ons is de brandnetel een belangrijke plant voor insecten. Als je in de zomer goed naar een brandnetel kijkt, zie je vrijwel op iedere plant veel insecten ronddartelen.
De soep is eenvoudig te bereiden. Mocht u nou zelf de soep willen uit proberen kunt u het volgende recept gebruiken:
Ingrediënten brandnetelsoep:
- 400 g jonge brandnetelbladeren
- klontje roomboter
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
- 1 liter groentebouillon
- 100 ml room
- Staafmixer
-Was de brandnetelbladeren onder de kraan in een vergiet. Gebruik eventueel keukenhandschoenen of plastic zakjes om je handen te beschermen. Laat de bladeren uitlekken in een vergiet. Hak de brandnetelbladeren fijn.
-Doe de roomboter in de pan en fruit hierin eerst 2 minuten de ui en voeg daarna de knoflook toe. Doe dan de aardappelen en de bouillon erbij en ten slotte de brandnetels.
-Laat de soep 15 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn. Maak de soep fijn met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper en de room.
Terug naar overzicht