Jersey vlees

Bijzonder Jersey rundvlees van stieren van het ras Jersey nu te koop op De Roek.

We hebben twee Jersey stierkalfjes op De Roek afkomstig van De Grote Voort, een biologische melkveehouderij in Lunteren. Deze kalfjes hebben doorgaans een heel kort leven. De Roek werkt mee aan een initiatief om hun leven te verlengen in goede omstandigheden.

In de eerste drie maanden van hun leven worden ze op De Roek verzorgd. Hierna gaan ze naar een natuurgebied. Na 16 tot 24 maanden worden ze dan geslacht. Voor een vleeseter die wil weten waar zijn vlees vandaan komt, hecht aan goede leefomstandigheden voor het dier en duurzaam voer, is dit vlees een verantwoorde keuze.

De Roek is een verkooppunt van dit bijzondere Jersey rundvlees, voor zowel gasten als niet gasten van De Roek. Het is wel het handigst als u van te voren bestelt dan weten wij zeker dat er genoeg voorraad is. U kunt mailen naar info@deroek.nl of tijdens kantooruren bellen naar 0318 59 17 57.

We verkopen het volgende: gehakt, hamburgers, braadworst, riblappen, rookworst, biefstuk en droge worst.

Jersey rundvlees kalf

Er zijn geen andere vleessoorten toegevoegd, bijvoorbeeld geen varken in de rookworsten. Rookworst is alleen gerookt in een natuurdarm, geen kruiden. De hamburgers en braadworst zijn gekruid met een biologische kruidenmix zonder gluten.

Bekijk een mini-documentaire met meer info over de achtergrond van dit project.

Verdere info

Het Jersey rundvlees mag officieel niet biologisch heten omdat het (nog) niet gecertificeerd is. Momenteel is dit te duur omdat de dieren op 10 verschillende plekken lopen en die allemaal apart gecertificeerd zouden moeten worden. De dieren worden minimaal volgens de biologische normen gehouden en gevoerd. De stieren behouden de hoorns en worden niet gecastreerd. Antibiotica wordt niet gebruikt. Op het land waar ze lopen worden geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt.

Op de site van Jacob en Linda Beeker, vindt u meer informatie.