Jersey vlees

Bijzonder Jersey rundvlees van stieren van het ras Jersey nu te koop op De Roek.

Op de kaasboerderij de Groote Voort in Lunteren vind je zo’n 90 koeien van het ras Jersey.
Het is een kleine koe die extra geschikt is voor de biologische landbouw.
De Jersey koe is een efficiënte koe, die met relatief weinig voer rijke melk geeft. Het is een slimme koe.

De Roek is een verkooppunt van dit bijzondere Jersey rundvlees, voor zowel gasten als niet gasten van De Roek. U kunt dit vlees in de vriezer in het winkeltje bij de receptie vinden. Wilt u een extra grote bestelling meenemen?  Dan kunt u het beste even van tevoren mailen naar info@deroek.nl of tijdens kantooruren bellen naar 0318 59 17 57.

We verkopen het volgende: gehakt, hamburgers, braadworst, sucade, rookworst en biefstuk

Jersey rundvlees kalf

Er zijn geen andere vleessoorten toegevoegd, bijvoorbeeld geen varken in de rookworsten. Rookworst is alleen gerookt in een natuurdarm, geen kruiden. De hamburgers en braadworst zijn gekruid met een biologische kruidenmix zonder gluten.

Bekijk een mini-documentaire met meer info over de achtergrond van dit project.

Verdere info

Het Jersey rundvlees mag officieel niet biologisch heten omdat het (nog) niet gecertificeerd is. Momenteel is dit te duur omdat de dieren op 10 verschillende plekken lopen en die allemaal apart gecertificeerd zouden moeten worden. De dieren worden minimaal volgens de biologische normen gehouden en gevoerd. De stieren behouden de hoorns en worden niet gecastreerd. Antibiotica wordt niet gebruikt. Op het land waar ze lopen worden geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt.

Op de site van Jacob Beeker, vindt u meer informatie.