Vakantie met zorg in Nederland

Bent u wat minder goed te been? Op vakantie met zorg in Nederland is mogelijk bij ons. De Roek is de vakantieplek voor iedereen die even wil genieten van de natuur en de omgeving die de Veluwe biedt. Zelfs als je wat minder te been bent, een beperking hebt of wilt genieten van uw seniorenvakantie, want:

 • Een aantal van onze huisjes zijn aangepast
 • Het is een rustige vakantieplek in het bos, waarbij de huisjes ruim uit elkaar liggen
 • Er is een leuke boerderij die ook makkelijk met de rolstoel te bezichtigen is
 • Ons receptiegebouw is rolstoelvriendelijk en beschikt over een invalidentoilet
 • Van maandag tot en met zaterdag kunt u van 10.00 tot 12.00 uur terecht op ons terras voor een kop koffie of thee met heerlijke appeltaart, gebakken en geserveerd door onze medewerkers van De Roek Zorgbedrijf
 • Zorg mogelijk tijdens uw verblijf via Buurtzorg Wekerom.
 • De Roek is kleinschalig familiebedrijf met een groep gemotiveerde, enthousiaste vaste medewerkers. Wij kennen onze gasten en staan indien nodig altijd voor u klaar.
 • Bij Medipoint kunt u hulpmiddelen lenen, huren of kopen. In de winkels van medipoint kunt u hierover ook persoonlijk advies krijgen. Zie ook het assortiment in hun webshop. U kunt bijvoorbeeld een hoog/laag bed bestellen. In samenwerking met hen zorgen wij ervoor dat het bed bij aankomst klaar staat in uw vakantiehuis. Medipoint is telefonisch bereikbaar op nummer 088 – 10 20 100, zie ook hun contactpagina.
 • Qua uitjes is er genoeg te doen in de omgeving met een rolstoel.

Daarnaast is De Roek ook een zorgbedrijf, waardoor we ervaring hebben met het beperken van de prikkels in de omgeving en het beperken van de spanningsboog.

 

Vakantie in een aangepast familiehuis

Een viertal van onze bungalows zijn ‘aangepaste bungalows’. Dat wil zeggen: er hangen beugels in het toilet en in de badkamer. De badkamer is extra ruim opgezet en hierdoor rolstoeltoegankelijk. De douches zijn uitgerust met een douchestoel. Bungalow de Nachtegaal heeft zelfs in het hele huis geen drempels.

De aangepaste vakantiehuizen op vakantiepark De Roek

De volgende bungalows zijn aangepast en toegankelijk voor rolstoelgebruikers:

Heeft u een allergie?
Bent u of een van de andere gasten allergisch voor dieren? Wij verhuren ook huisjes die volledig huisdiervrij zijn. Daarnaast zijn al onze vakantiebungalows rookvrij.

Rolstoelvriendelijke uitjes in de omgeving

Ook wanneer u slecht te been bent of in een rolstoel zit, zijn er genoeg uitjes in de omgeving van ons vakantiepark op de Veluwe!

 • Huifkartocht over de Veluwe: huifkarcentrum Wouter Hazeleger gebruikt zowel speciale huifkarren die aangepast zijn voor rolstoelgebruikers, als huifkarren met extra comfortabele stoelen voor mensen die slecht te been zijn. De huifkar brengt u langs de mooiste plekjes van de Veluwe.Voor een uitje met de rolstoel kunt u ook terecht bij de Beekse Hoeve. Zij beschikken ook over een rolstolhuifkar
 • Naar de dierentuin: dierentuin Burgers Zoo ligt vlakbij het vakantiepark. De dierentuin is toegankelijk vol rolstoelgebruikers. Heeft u geen rolstoel, maar bent u wel slecht te been? In het park kunt u een rolstoel of zelfs een scootmobiel huren. Let op: deze dient u vooraf te reserveren.
 • Een bezoek aan het Kröller-Müller: het museum is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De beeldentuin bevat enkele onverharde wegen. Bekijk de plattegronden op de website voor meer informatie over de toegankelijkheid van de beeldentuin.
 • Er zijn verder diverse rolstoeltoegankelijke routes in de omgeving

Zorg tijdens uw verblijf

Ook tijdens uw vakantie is het mogelijk om in overleg gebruik te maken van (thuis)zorg. De verzorgster komt dan bij u langs in de bungalow. Een thuiszorg organisatie hier in de buurt is Buurtzorg Wekerom, u kunt contact opnemen om te vragen naar de mogelijkheden. Telefoonnummer: 06-20693686, mail: wekerom@buurtzorgnederland.com. Vergeet natuurlijk niet om uw vakantieadres en periode door te geven aan uw huidige thuiszorgmedewerker of wijkverpleegkundige. Eventuele extra hulpmiddelen kunt u huren of lenen bij Medipoint in Ede.

Tegemoetkoming in de vakantiekosten

Indien u aanspraak wilt maken op een financiële tegemoetkoming in de vakantiekosten kijkt u dan eens op de website van de Atlas van Zorg & Hulp
Op deze website staan diverse organisaties vermeld die u hierbij van dienst kunnen zijn.